Waarom geen hoogbouw?

Het huidige gebouw naast de vuurtoren van Scheveningen is 10,5 meter hoog. De nieuwbouw zal over de gehele breedte 20 meter hoog worden. Het gebouw wordt dus twee keer zo hoog! De Scheveningse vuurtoren wordt naast dit nieuwe gebouw onzichtbaar en Scheveningen zal voorgoed veranderen.

In 2013, nog heel kort geleden dus, is het bestemmingsplan Scheveningen haven vastgesteld met de huidige bouwhoogtes naast de vuurtoren (11m en een klein stuk 15.5m). Nog geen 3 jaar later wil de Gemeente hier alweer aan voorbij gaan om de winst op de grond in het havengebied te maximaliseren. De historische waarde van de vuurtoren raakt hierbij echter ondergesneeuwd.

De nieuwbouw zal bestaan uit 82 appartementen en 73 (ondergrondse) parkeerplaatsen. Kortom een enorm gebouw dat de kust van Scheveningen voorgoed zal veranderen.

Wij willen dat de bouwhoogte beperkt blijft tot het huidige bestemmingsplan en dat daarmee het zicht op de vuurtoren blijft wat het is. De kust van Scheveningen moet geen betonnen muur worden!

Bij ons leeft het gevoel dat de oude tijden van Zwolsman en Bredero zich opnieuw voordoen, en dat alle historische plekken in Scheveningen worden volgebouwd met hoge appartementengebouwen. Laten we als inwoners van Scheveningen en Den Haag dat drama deze keer voorkomen. Stem daarom op de petitie of help mee met deze actie.